Volební úspěch současných banditů

Pane Rozhoň,
chtěl bych pogratulovat Vám i Občanskému sdružení Králova Dvora k volebnímu úspěchu v letošních komunálních volbách. Přeji Vám všem hodně sil v boji proti mafiánským praktikám současné a bohužel i budoucí politické chátry Králova Dvora, vedené banditou Menclem a zákulisním loutkohercem Hrabákem. Volební úspěch současných banditů jen ukazuje na nezájem voličů slyšet pravdu a cokoli měnit. Společnost je upachtěné hluché stádo, čehož Carlos Al Capone Menclos dokázal bravurně využít.Mám pocit, že pravdu, nejen že nechce to stádo slyšet, ale pravda snad už ani nikoho nezajímá. Pevně však věřím v jedno pravidlo:Na každou svini se totiž vaří voda a ta pro Mencla, Vychodila a další prasata, je už pořádně horká.
Ještě jednou přeji hodně úspěchů.
S pozdravem Josef Pavlíček

Vážený pane Pavlíček,
vážím si jakéhokoliv názoru a to tím více, čím více se snaží pojmenovat věci pravými jmény a případně ještě najít odvahu a pod svůj názor připojit podpis. Vy splňujete v míře vrchovaté oba předpoklady a i když je Váš slovník na můj vkus až příliš jadrný, vystihuje svým způsobem podstatu věci.

Nejvíce mě zaujala Vaše formulace cituji „pravda snad už ani nikoho nezajímá“. Domnívám se že lidé jsou přesyceni informacemi a mnozí nedovedou a nebo nemají zájem si je selektivně utřídit podle toho jakou mají pro ně důležitost. Do poštovních schránek v dnešní době přichází tolik (bezcenných) informací a televize či rádio spolu s novinami chrlí záplavu dalších sdělení, takže snadno zanikne to, co je opravdu důležité a má mnohdy rozhodující význam. Být objektivně informován stojí každého z nás v dnešní době určité úsilí a to není každý ochoten vynaložit.

Takže problémem je především přístup občanů k informacím.

Dále si stěžujete na „nezájem voličů cokoliv měnit“. Lidé jsou ve svém myšlení konzervativní a neochotně svolují ke změně. Všechno nové znamená narušení určitých schémat. Je nutné vstřebat a vyhodnotit nové informace a zaujmout k nim určité stanovisko. To stojí určité úsilí a přináší to i možnost, že se dopustíme chyby a z toho pak následně pramení naše neochota. Setrvačnost na určitých hodnotách, principech ale i algoritmech např. chování je značná a chceme-li být úspěšní, musíme je něčím rozbít a vzápětí vhodným způsobem nahradit . To jsou ty masivní reklamní, volební či jiné kampaně, které si kladou za cíl vymýt mozek a do takto uvolněného prostoru vložit nové vybrané informace.

Není jednoduché lidi „rozhýbat“, aby se zbavili původního(starého) myšlení a aby se zároveň ztotožnili s nabídkou řešení nových.. Není to snadné, ale není to nemožné. V komunální politice to znamená především dlouhodobou, vytrvalou a cílevědomou práci.

Reakce občanů:

Souhlasím plně s Josefem Pavlíčkem.
Řeší se politická situace, která se nedá řešit, jestliže nadále budou u moci setrvávat současní, cituji, "bandité". Nesmíme však zůstat u slov většiny, nýbrž začít dělat činy, ale zase společně a nenechat Námi manipulovat a zneužívat Naše finance "banditům", kteří si myslí, že už Nás dávno převezli. Omyl. Přijde Náš hlas, který jednou bude mít váhu i pro ty nahoře,a pak můžeme pomalu, ale jistě začít plnit, dnes nesplnitelné. Rovnost a spravedlnost v mozkách těm, kteří budou politicky konat dobro pro tuto Zemi a její obyvatelstvo.
Iva.D.