Saint-Gobain - pošlete tam hygienika

Pošlete tam Hygienyka Je tam moc prachu!!!!!!!!!!!!!!

Posláno ze stránky Saint-Gobain - fotodokumentace

Vážená paní/pane
především musím sdělit i ostatním čtenářům, že Vaše poznámka se týká firmy Saint-Gobain (z textu to totiž nevyplývá) a postihuje jeden z dalších vážných problémů této firmy.

Z našeho podnětu byla provedena kontrola provozu hygieničkou pí.MUDr.Pavlitovou dne 1.2.2005 především z důvodu úniku zapáchajících látek, ale v odpovědi je zmíněna i situace týkající se prašnosti.Tento dokument je uveřejněn v kauze Saint-Gobain pod názvem Dopis pro sdružení z Krajské hygienické stanice, kde je konstatováno „překročení přípustných expozičních limitů u prašnosti“. V dokumentu se bohužel dále neuvádí, zda na základě těchto zjištění byla uložena konkrétní nápravná opatření.

O prašnosti a intenzitě znečištění ve výrobní hale existuje několik výpovědí dělníků, kteří si však přejí zůstat v anonymitě. Podle těchto svědectví je situace ve firmě z hlediska výskytu prachu neúnosná a převládá názor, že nový francouzský majitel provedl především optické změny jako např. venkovní opláštění haly, ale jinak se toho ve výrobním procesu mnoho nezměnilo.

My se i nadále budeme touto věcí zabývat a případně iniciovat další jednání, která by vedla k nápravě.