Karel Mencl - opravdu víte co je zač?

Mgr. Karel Mencl je starostou města Králův Dvůr. Často však svým jednáním překračuje hranici slušnosti, někdy i zákona. V očích veřejnosti se však prezentuje jako čestný a obětavý člověk.

Jelikož je pan Mencl v oficiálních médiích a propagačních materiálech města popisován velmi jednostranně, rozhodli jsme se o jeho práci zveřejnit několik pravdivých a snadno ověřitelných faktů, které on sám nehodlá svým občanům v žádném případě sdělit.

Může to vypadat jako házení bláta, ale my opravdu považujeme za velmi důležité dát veřejnosti signál, že zde není něco v pořádku a že zdaleka ne všechny informace jsou objektivní a zakládají se na pravdě.

Pan Mencl s oblibou říká „lidi ho se…"! (Ano, to skutečně říká) Já jsem tady starostou a vy mě neobtěžujte svými malichernostmi, pouze mě z povzdálí můžete obdivovat JAK TO DOBŘE DĚLÁM. To je základní postoj a přístup „našeho“ starosty k občanům!

Ať už máte na pana Mencla jakýkoliv názor, přečtěte si prosím následující fakta a pak se zkuste znovu zamyslet. Řadu následujících konstatování si můžete ověřit prostudováním dokumentů zveřejněných na těchto stránkách.

Chceme vůbec starostu který ... ?

Již 8 let bydlí a žije mimo Králův Dvůr

Starosta města Mencl žije po dobu obou volebních období se svou rodinou v Berouně nedaleko berounského hřbitova. Nechceme raději starostu z řad občanů, kteří sdílejí každodenní starosti i radosti společně v našem městě?

Neinformoval občany o prodeji pozemku a připravil tak městskou pokladnu o více než 1 000 000 Kč

Starosta města koupil od města pozemek projednaný v územním plánu jako stavební parcela za směšnou cenu 50 Kč/m2 a tvrdí, že prodej pozemku byl maximálně transparentní a že nebyl jiný zájemce. Skutečná cena pozemku je mnohonásobně vyšší - město mohlo získat více než 1 000 000 Kč navíc. Návrh na prodej obálkovou metodou byl zamítnut.

Zadlužuje město a nehospodárně nakládá s městskými financemi

Starosta města Králův Dvůr Mgr. Karel Mencl zadlužuje město výstavbou sportovní haly a přitom proplácí statisíce korun za vícepráce, o jejichž skutečném provedení lze úspěšně pochybovat.

Likviduje většinu dětských hřišť

Starosta města Králův Dvůr Mgr. Karel Mencl postupně ruší dětská hřiště se slovy „nejsou na to peníze“.

Razantně prosazoval stavbu maltárny, jejíž provoz by výrazně zatížil životní prostředí

Starosta města Králův Dvůr Mgr. Karel Mencl prosazoval výstavbu maltárny i přes to, že by nejen vlastní výrobou, ale předvším intenzivní nákladní automobilovou dopravou vedenou středem města bylo výrazně ovlivněno životní prostředí.

Nehájí zájmy občanů v oblasti životního prostředí

Problém zápachu z výroby ve slévárně Saint-Gobain, který trápí obyvatele nejen v okolí náměstí Míru komentuje starosta města Králův Dvůr Mgr. Karel Mencl slovy: Nemám čas se zabývat hovadinami. Mám daleko důležitější úkoly.

Neřeší skutečné a zásádní problémy města

Starosta města Králův Dvůr Mgr. Karel Mencl velmi často problémy neřeší. Jeho snahou je především vyvolat dojem, že čím více peněz je proinvestováno, tím lépe. Například v případě řeky Litavky se spíše než na faktickou regulaci zaměřuje jen a pouze na zpracování projektové dokumentace ve velkém rozsahu – ta má již hodnotu 6,5 milionu Kč, ale sama o sobě vodu nezastaví.

Přemýšlejte jestli je to opravdu ten pravý!

Pohled z druhé strany na činy starosty a celého vedení radnice si prosím přečtěte v oficiálním zpravodaji (Králodvorský zpravodaj č. 8/2006) nebo ve volebním programu ČSSD.